Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Yazdır  
Gönderen Konu: System Of A Down  (Okunma Sayısı 766 defa)
17 Haziran 2008, 15:44:28
Ziyaretçi

Durumum:

BİYOGRAFİ

System of a Down, Ermeni asıllı ABD'li sanatçılardan oluşan hard rock grubu. Grup ilk olarak 1995 yılında Soil adıyla kurulmuştur. Grubun bateristi olan Andy Khachaturian'ın grupdan ayrılmasıyla yerine John Dolmayan gelmiştir. Grup albüm hazırlıklarına 1997 yılında başlamıştır ve 1998 yılında System of a Down adlı ilk albümleri piyasaya sürülmüştür. Albümde Spiders şarkısı çok popüler olmuştur.

System of a Down 2001 yılında 2.albümü olan Toxicity'i çıkarmıştır. Bu albüm, ilk albüme göre daha çok Anadolu ezgileri taşımaktadır ve hala birçok hayranına göre grubun en güzel albümdür. Toxicity albümü System of a Down'un çok daha popüler olmasını sağlamıştır. Grubun en çok satan albümü olmuştur.

Toxicity adlı albümün çok tutulmasıyla System of a Down Toxicity 2 adlı albümlerini 2002 yılında çıkarcağını duyurmuştur.Ancak grup sonradan albüm ismini Steal This Album olarak değiştirmiştir.

Grup sonradan 2 albüm projesi yapacaklarını isminin Mezmerize/Hypnotize olacağını açıklamıştır. Albümün çıkma tarihi 2005 olarak belirlenmiştir. İlk olarak Mezmerize adlı albümü gelmiştir. Bu albümde System of a Down tarz değişikliğine gitmiştir. Eski albümlerinde bulunan Anadolu ezgileri bu albümde bulunmamaktadır ve hardcore'ye kaymışlardır. Ayrıca bu albümde grubun gitaristi ve back vokali Daron Malakian tüm şarkıda etkisini ses olarak daha çok göstermektedir. Albüm'ün en popüler şarkısı olan B.Y.O.B. Amerikan Hükümeti'ni eleştirmektedir.

Grup bir kaç ay sonra Hypnotize adlı albümü çıkarmıştır. Bu albüm'de Daron Malakian back vokal'den çıkıp vokal olmuştur, albümde sadece kendisinin söylediği şarkılarda vardır. Serj Tankian bu albümde biraz daha geri planda kalmıştır. Hypnotize albümü Toxicity'den sonra en çok satılan System of a Down albümü olmuştur.

Grubun 4 üyeden oluşmaktadır. Serj Tankian (vokal, klavye, akustik gitar), Daron Malakian (gitar, vokal), John Dolmayan (davul), Shavo Odadjian (bas gitar). Grubun 4 üyesi de Ermeni asıllıdır.

SOAD bazı aşırı milliyetçi kesimler tarafından sadece ermeni olduğu için Türk düşmanı olduğu iddia edilmektedir. Aksine SOAD Türk dostu bir gruptur. Konserlerinde kullandığı halılar Türk Halısıdır. Türkiye'de yaşayan ve Türk Kimliği taşıyan Arto Tunçboyacıyan ile çalışmışlardır.

GRUP ÜYELERİ

Serj Tankian - vokal, klavye
Daron Malakian - vokal, gitar
Shavo Odadjian - bas gitar
John Dolmayan - davul

DİKOGRAFİ

Albümleri

System of a Down (1998)
Toxicity (2001)
Toxicity adlı albümlerinde, Onno Tunç'un kardeşi Arto Tunçboyacıyan ile birlikte çalışmışlar ve albümün son şarkısı olan Aerials'tan sonra gizli parça olarak Arto adlı müziği eklemişlerdir. Sonradan, Serj Tankian ile Arto Tunçboyacıyan SerArt adında, Ermeni öğeleri içeren bir albüm yayınlamışlardır.
Steal This Album! (2002)
Mezmerize (2005)
Hypnotize (2005)

Single'ları

War? (1997)
Sugar (1998)
Spiders (1999)
Chop Suey! (2001)
Toxicity (2002)
Aerials (2002)
Innervision (2003)
Boom! (2003)
I-E-A-I-A-I-O (2003)
B.Y.O.B. (2005)
Question! (2005)
Hypnotize (2005)
Lonely Day (2006)
21 Haziran 2008, 21:19:27
badqirlorjin
Co-Admin
*

Popülerlik : +396/-27

Kimsenin duyquları üzerine hayadımı kurmaM...!

Durumum:

bu adamları önceden seviyodum artık sevmiorum.
çünkü konserlerinde Türkler ve köpekler giremez diye bi tabela koymuşlar + yeni şarkılarıda holy mountains(kutsal dağlar) ve Türklüğü aşağılıyo.
karar yinede sizin sadece söylemek istedim...

22 Haziran 2008, 10:09:23
Ziyaretçi

Durumum:

evet bende sana katılıyorum ben zaten sevdiğim için koymadım bu herifleri buraya forumda sadece ben olmicam seven var sevmeyen var tarafsız olmak gerek dimi =) alın işte kanıtı diyorum başka birşey demiyorum arkadaşlar karar sizin....

http://www.turkcedunya.com/soad_ermeni_sorunu
22 Haziran 2008, 17:08:36
Heraa
Level 2
**

Popülerlik : +207/-8

Durumum:

hiç sevmiyorum bunları kinci ve ırkçılar... :@
22 Haziran 2008, 18:32:50
badqirlorjin
Co-Admin
*

Popülerlik : +396/-27

Kimsenin duyquları üzerine hayadımı kurmaM...!

Durumum:

evet bende sana katılıyorum ben zaten sevdiğim için koymadım bu herifleri buraya forumda sadece ben olmicam seven var sevmeyen var tarafsız olmak gerek dimi =) alın işte kanıtı diyorum başka birşey demiyorum arkadaşlar karar sizin....

http://www.turkcedunya.com/soad_ermeni_sorunu

aynen tarafsız olmak gerek ...

23 Haziran 2008, 16:29:09
-LoqéroS-
Level 3

Popülerlik : +284/-9

Durumum:

Aynen bende hiç sevmiyorum ama sevenlere saygım vardır ..

Yorum yok , kendi yeter xD
21 Temmuz 2008, 22:24:28
Corpse Bride
Level 3

Popülerlik : +176/-5

Things I loved before, are now for saLe..

Durumum:

Hiç sevmiyorum
Hatta nefret ediyorum o heriflerden..!!!!

Sadece sus ve dinle..İşte bu bizim müziğimiz..
21 Temmuz 2008, 22:37:02
eMoTional ThInG..!*
Moderator
*

Popülerlik : +149/-8

Durumum:

benim aslında bu grup hakkında pek bir bilgim yoktu ama sayenizde nefret ettiklerimarasına girmiş durumda teşekkür ederim bilinçlendirme için xD
« Son Düzenleme: 21 Temmuz 2008, 22:37:15 Gönderen: eMoTional ThInG..!* » Logged

Sadece Sus ve Dinle! İşte Bu Bizim Müzigimiz!*

Bu sadece SENİN ANA DİLİN!
Korumak SANA Düşer...!*
22 Temmuz 2008, 13:38:04
amylee-_-tuğç3
Yeni Üye

Popülerlik : +5/-2

Durumum:

aynen sevmiorm iticiler
30 Eylül 2008, 21:27:27
thanatos
Level 3

Popülerlik : +295/-21

Durumum:

nefretim var şarkıları da güzel olsada dinlemiyorm xD

Kimse birşeyler ima etesin,
kininiz varsa suratıma kusun
kusamıyorsanız
SUSUN!!!!

21 Ocak 2009, 11:03:38
ugr_94
Level 4

Popülerlik : +163/-11

Durumum:

Anti-system of a down !!
23 Ocak 2009, 18:13:29
Kaçaq_meleq
Yeni Üye

Popülerlik : +2/-0

Durumum:

Bende bu grubu dinlemiodum dinlemicemde

=)

Herkes kaderini kendi belirler..Hayata başladığın anda kaderini belirlemeye başlarsın..Naparsan yap kaderde bir şeyi değiştiremessin..Herkesin felaketi olna 'Aşk'
24 Ocak 2009, 13:29:45
Ziyaretçi

Durumum:

Bu grubu sevmem ve sevenlere de saygım hiçte sonsuz değilim. Tarafısz olmak mı? Hayır.
Çünkü bu grup bizim Atalarımıza neler diyor. Ve ben dinleyenlere karşı bu konu da saygı duyup isteyen dinlesin istemeyen dinlemesin mi diyeceğim? Bunu yapmak hiç akıl kârı değil. Diyorlar şarkıları süper ama nefret ediyorum. Şarkıyı oluşturan temel şeyler ne. İşte müzik sözler vesaire. Müzik iyi diyelim sözlerde bize küfreden SOAD. Yani bu şarkı güzel mi olmuş oluyor? Çok bilinçsizce bir cümledir o.

Tek anlamlı şarkısı 'lonely day' olsa gerek.

Neyse , asla bu grubu dinlemem. Zaten 'atalarına' küfür eden bir grubu dinleyen bir kişi olamaz. Teşekkürler yine de.
25 Ocak 2009, 20:58:53
Kaçaq_meleq
Yeni Üye

Popülerlik : +2/-0

Durumum:

Aslında çok haklısın..Ama kimse bunun farkında değil

=)

Herkes kaderini kendi belirler..Hayata başladığın anda kaderini belirlemeye başlarsın..Naparsan yap kaderde bir şeyi değiştiremessin..Herkesin felaketi olna 'Aşk'
05 Şubat 2009, 16:34:06
eMoTional ThInG..!*
Moderator
*

Popülerlik : +149/-8

Durumum:

bende aynen sizin gibi düşünüyorum.. hiç dinlemedim ayrıca dinlemeyi de düşünmüyorum çünkü kimse atalarımıza laf edemez...!
ben bu topraklarda heo beraber yaşamamızın hiç de zor olmadığını düşünüyorum ve bu düşmanlık bitse keşke diyorum ama bu kavgayı kızıştıranlar kesinlikle onlar.!!

Sadece Sus ve Dinle! İşte Bu Bizim Müzigimiz!*

Bu sadece SENİN ANA DİLİN!
Korumak SANA Düşer...!*
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer:  

|Site Map | Arsiv | Wap | Wap2 | Wap Forum | XML | Rss